Литва і Польща надаватимуть консалтингову допомогу Укрдержфонду

Литва і Польща надаватимуть консалтингову допомогу Укрдержфонду

Укрінформ
Сьогодні підписано тристоронній Меморандум про співпрацю між Українським державним фондом підтримки фермерських господарств, Національним платіжним агентством при Міністерстві сільського господарства Литовської Республіки та Польським агентством з реструктуризації і модернізації сільського господарства.

Підписання відповідного меморандуму відбулося в інформаційному агентстві Укрінформ, повідомляють кореспонденти агентства.

"Литва і Польща надаватимуть консультаційну допомогу при організації фонду підтримки фермерських господарств. Вони близькі нам за структурою, особливо Польща - це є найбільш прийнятною моделлю для функціонування нашої організації", - зазначив генеральний директор Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Іван Слободяник.

Директор Національного платіжного агентства при Міністерстві сільського господарства Литовської Республіки Ерікас Беронтас, який підписав Меморандум від своєї країни, наголосив, що це буде стратегічна взаємодія щодо підтримки реструктуризації Українського державного фонду, відповідно до норм ЄС, в контексті європейської інтеграції нашої країни.

"Ми готові поділитися разом з польськими колегами ноу-хау при створенні власного платіжного агентства і передати цей досвід нашої організації фонду підтримки фермерських господарств, і бачимо можливість об'єднуватися в зверненні до європейських інституцій підтримки використання фондів", - підкреслив литовський представник.

Він запевнив, що у найближчому майбутньому, у рамках цієї допомоги, литовське платіжне агентство надасть консультації щодо операційної ефективності менеджменту організації, зокрема відпрацюванні моделі підтримки сільських територій.

Польська платіжна агенція має величезний досвід - це понад 20 років підтримки сільського господарства і сільських територій, особливо в умовах членства в Євросоюзі, наголосив заступник президента Польського агентства з реструктуризації і модернізації сільського господарства Ярослав Сершхульські.

"Для розуміння масштабності - ми оперуємо близько 50 млрд євро щорічно і обслуговуємо 1 мільйон 300 клієнтів, які співпрацюють з нами", - сказав Сершхульські і додав, що Польське платіжне агентство є найбільшим платіжним агентством з підтримки сільського господарства та сільських територій в Європі, яке підтримує виробників-одноосібників, переробників, а також сільські території і місцеве сільське самоврядування.

Він зауважив, що Польське агентство має досвід допомоги іншим країнам у створенні платіжних агентств, зокрема - це Угорщина, Хорватія, Туреччина і Литва.

"Окрім того, що ми підпишемо формальну сторону - це підписання Меморандуму, також розраховуємо на кооперацію у сфері сільського господарства", - наголосив польський представник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-