Гройсман презентував Офіс з підтримки і супроводу інвестицій

Гройсман презентував Офіс з підтримки і супроводу інвестицій

Укрінформ
Уряд презентував напрацювання щодо створення Офісу підтримки та супроводження інвестицій. Урядовим уповноваженим Офісу стане перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

Про це на засіданні уряду заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я презентую наші напрацювання щодо створення Офісу підтримки та супроводження інвестицій. Ця робота проводилася кількома міністерствами: економіки та фінансів. Бізнес сказав нам: ми хочемо інвестувати в Україну, нам це цікаво, у нас є капітал. Але нам потрібні певні умови. Але нам потрібно, щоб кожен знав, де є точка входу, який сервіс він може отримати від держави, яким чином влада сприятиме залученню інвестицій", - сказав Гройсман.

За його словами, уряд працюватиме над створенням бізнес-клімату.

"Бізнес-клімат – це легкість ведення бізнесу. Цілі наступні: того, хто хоче інвестувати, ми за руку приведемо в українську економіку. Якщо інвестиція буде успішною, це стане знаком для наступних інвестицій. Офіс працюватиме з Мінекономіки, Мінфіном, МЗС, торговельними представництвами, бізнесом, - тобто з усіма, хто задіяний у економічному житті країни", - зазначив Гройсман.

Він також повідомив, що офіс підтримки інвестицій співпрацюватиме з Американською торговельною палатою, Європейською бізнес асоціацією.

"Ми налагодимо якісний механізм співпраці з місцевою владою. Для того, щоб забезпечити якісну взаємодію, ми визначимо конкретну особу, яка цим займатиметься – це буде перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, яка буде урядовим уповноваженим", - розповів Гройсман.

Він також відзначив, що перші напрацювання щодо роботи Офісу мають бути готові до 1 вересня. "Уповноважений має внести положення про офіс", - додав Прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-