Злочинна група заробила 30 млн на торгівлі лісом

Злочинна група заробила 30 млн на торгівлі лісом

Укрінформ
На Львівщині викрито групу з більш як 15 осіб, які займались незаконною вирубкою лісу та продажем його за кордон. Вартість вивезеної ними деревини перевищує 30 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України у Львівській області.

"До складу групи входило більше 15 осіб. Займались не тільки експортом деревини до країн Європейського Союзу, але і створенням фіктивних товариств та виготовлення повного пакету фіктивної дозвільної документації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до групи входили співробітники Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної фітокарантинної служби, митні брокери, банківські працівники, адвокати, керівники приватних підприємств та мешканці Волинської області. Вони виконували весь перелік завдань та виготовляли повний пакет дозвільних документів: зокрема, на незаконно порубаний ліс на території Львівської та Волинської областей та на вивезення його з лісогосподарств. Ними було одержано більше 200 сертифікатів із реальними підписами та мокрими печатками Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, що дозволяло безперешкодно вивозити даний ліс за кордон.

Також фігуранти створили низку фіктивних підприємств, а для заниження митної вартості експортованого лісу уклали зовнішньоекономічні контракти із офшорними компаніями.

Валюта за деревину надходила на банківські рахунки фіктивних фірм. На цій стадії долучались банківські працівники, які прискорювали процес переведення коштів у готівку.

Окрім того, зловмисники ще й торгували сертифікатами про походження лісу. Суб’єкти господарювання Львівщини та Західного регіону, у яких був ліс, але не було відповідних документів, мали змогу його придбати за 10 тисяч гривень.

"За вказаною схемою експортовано 12 тисяч кубометрів лісу різних порід. Вартість деревини сягає понад 30 мільйонів гривень", - зазначають в поліції.

На даний час оперативники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою провели понад 30 обшуків.

Повідомляють, що вже затримано і доправлено до суду трьох учасників схеми: головного спеціаліста Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, організатора схеми і директора фіктивного товариства.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні також викрито на розкраданні та нелегальному експорті деревини керівників п’яти державних лісгоспів Буковини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-