Нафтогаз перетворюється з

Нафтогаз перетворюється з "чорної діри" на донора бюджету - Гройсман

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" у першому півріччі отримає прибуток у понад 20 млрд грн.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Фейсбуку.

"Уже за підсумками першого півріччя Нафтогаз вийде на прибуток понад 20 млрд грн. Його основу складе прибуток від транзиту газу, який раніше повністю «з'їдався» через занижену ціну на газ", - зазначив глава уряду.

Він зауважив, що загалом до кінця року "Нафтогаз" планує передати в бюджет понад 60 млрд грн податків, що не тільки повністю перекриє кошти, необхідні для виплати субсидій, а й дасть змогу профінансувати частину інших соціальних виплат.

Якщо раніше на доходах від газового сектору наживались газові ділки, то тепер у виграші залишається держава і ті, кого держава сьогодні повинна підтримувати, наголосив Прем'єр-міністр.

"Нафтогаз", компанія, яка протягом багатьох років була такою собі «чорною дірою» і через яку колосальні кошти з державного бюджету вимивались у приватні кишені, стає тепер навпаки - донором бюджету", - зазначив він.

Гройсман нагадав, що у 2016 році "Нафтогаз" вперше за 10 років узагалі не отримує підтримки від держави у вигляді компенсації різниці у цінах та тарифах на тепло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-