Суд зняв арешт із банківських рахунків ХТЗ

Суд зняв арешт із банківських рахунків ХТЗ

Укрінформ
Київський райсуд Харкова зняв арешт із банківських рахунків ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ).

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Суд задовольнив клопотання адвокатів і розблокував рахунки заводу, заарештовані за кримінальним провадженням, відкритим в Управлінні СБУ в Харківській області", - відзначили в суді.

У виконавчу службу, сказали кореспондентові Укрінформу на заводі, вже передали усі документи, необхідні для зняття арешту: "Завод готовий повністю відновити господарську діяльність".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 16 червня двісті робітників ХТЗ вийшли з плакатами "Ми хочемо їсти" до прохідної заводу, вимагаючи розблокувати рахунки підприємства.

За даними СБУ, оголошений в розшук гендиректор ХТЗ Андрій Коваль, призначений новим власником заводу бізнесменом Олександром Ярославським, підозрюється у намірі вивезти до Росії устаткування та документацію, у зв'язку з чим у березні накладено арешт на майно і рахунки заводу.

14 червня на брифінгу власник ХТЗ Ярославський заявив, що Коваль - успішний менеджер, а звинувачення надумані. Ярославський висловив готовність погасити борги по зарплаті - 20 млн грн, і вкласти гроші у відновлення виробничого циклу заводу, який разом з тракторами може випускати і техніку для Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-