Нацбанк

Нацбанк "легалізував" електронні документи при купівлі валюти

Укрінформ
Національний банк України надав можливість банкам та їхнім клієнтам застосовувати сучасні комунікаційні технології та електронні документи, копії документів в електронній формі під час купівлі та перерахування іноземної валюти.

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба регулятора.

"Уповноважені банки зможуть здійснювати купівлю, обмін та перерахування іноземної валюти для клієнтів на підставі не лише оригіналів документів, як було раніше, а й їхніх копій. При цьому як оригінали, так і копії документів клієнти зможуть подавати до банку і в електронній, і в паперовій формі на власний розсуд", - йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що копії документів в електронній формі будуть створюватися клієнтом шляхом сканування з оригіналу документа на паперовому носії інформації, засвідчуватися електронним цифровим підписом та подаватися до банку засобами програмно-технічного комплексу "клієнт-банк", "клієнт-Інтернет-банк" тощо. Вимога до подання лише оригіналів зберігається виключно стосовно документів про джерела походження гривні для фізичних осіб-нерезидентів. Окрім цього, банки зможуть не проставляти відмітки на оригіналах документів, на підставі яких була куплена або переказана іноземна валюта, та на копіях цих документів. Натомість банки будуть самостійно здійснювати контроль за обсягами купленої іноземної валюти та визначати порядок його проведення.

У регуляторі наголошують, що для банків такі рішення дозволять прискорити обслуговування клієнтів під час проведення валютних операцій, автоматизувати процеси обробки та зберігання документів. Відповідні зміни затверджені постановою правління Національного банку України № 366 від 4 серпня 2016 року "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" та набувають чинності з 12 серпня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-