Нафтогаз про суд із Газпромом: Наша позиція в Стокгольмі є дуже сильною

Нафтогаз про суд із Газпромом: Наша позиція в Стокгольмі є дуже сильною

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" очікує, що Стокгольмський арбітраж винесе вердикт у рамках суперечок з "Газпромом" до кінця першого півріччя 2017 року.

Про це повідомив комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, слухання у Стокгольмському арбітражі починаються наступного місяця.

"Наша позиція є дуже сильною, на що вказує зокрема те, що навіть Путін з Газпромом були вимушені змінити свою улюблені твердження про те, що з 2020 року для транзиту їхнього газу наша ГТС не буде потрібна. Ви ж розумієте самі, що просто так Путін би не відмовлявся від улюбленої пропагандистської тези про те, що Росія не буде залежати від України. Але ми цю зміну позиції Путіна та Газпрому розглядаємо як юридичний трюк. Впевені, що ми це доведемо в арбітражі", - зазначив Вітренко.

За його словами, рішення арбітражу очікується до кінця першого півріччя наступного року. При чому рішення щодо контракту на купівлю газу очікується раніше, до кінця першого кварталу.

"Газпром буде вимушений виконати це рішення невідкладно. Аналогія з позовом ЮКОСа тут недоречна. Активи Газпрому не захищені державним суверенітетом, і в нього достатньо активів в Європі, на які можна накласти стягнення", - зазначив Вітренко.

Як повідомляв Укрінформ, НАК "Нафтогаз України" в рамках розгляду в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма заявила вимоги щодо компенсації їй компанією "Газпром" сумарно понад 26,6 млрд доларів. Раніше повідомлялося, що слухання відбудуться восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-