Пасішник хоче в крісло заступника міністра економіки

Пасішник хоче в крісло заступника міністра економіки

Укрінформ
Колишній виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Андрій Пасішник має намір подавати свою кандидатуру на конкурс з обрання заступника міністра економіки.

Про це він заявив у коментарі журналістам у Солом'янському райсуді м.Києва, де сьогодні проходить підготовче засідання за обвинуваченням Пасішника у незаконному впливі на екс-міністра економіки Айвараса Абромавичуса з метою призначення на посаду його заступником, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що маю всі можливості, кваліфікацію і досвід, щоб виграти конкурс на цю посаду. Я отримаю виправдальний вирок суду і подаватиму свою кандидатуру», - сказав Пасішник.

На його думку, всі докази, зібрані під час слідства НАБУ і САП, будуть розсипані, оскільки не існує складу злочину.

«Я отримаю виправдальний вирок суду і обов'язково буду заступником міністра економіки. Я буду претендувати і я впевнений, що виграю конкурс», - додав Пасішник.

Висловлюючись стосовно своєї переписки з Абромавичусом, Пасішник зазначив, що у них відбувалося «дружнє спілкування» і документи на своє призначення він передавав колишньому міністру після того, як ним було висловлено побажання ознайомитися з його особистими діловими якостями.

«Вони (документи - ред.) не були якимось тиском чи вмовлянням. Це був пакет документів, які він мав переглянути і викинути в корзину», - зазначив Пасішник.

Як повідомляв Укрінформ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до Солом'янського райсуду обвинувальний акт стосовно Пасішника, у якому його звинувачують у порушенні частини 1 статті 344 Кримінального кодексу України, яка передбачає штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів  громадян або арешт від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі строком на 2 роки.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) встановили факт здійснення Пасішником у період з 25 січня по 1 лютого незаконного впливу на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції на призначення Пасішника заступником міністра економічного розвитку і торгівлі. Пасішник вважає підозри НАБУ про те, що він незаконно впливав на роботу Абромавичуса, безпідставними.

3 лютого Абромавичус подав у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-