Глава Центренерго розповів, як в Україні з'явилося

Глава Центренерго розповів, як в Україні з'явилося "африканське вугілля" з РФ

Укрінформ
Вугілля з Російської Федерації, яке завозилося із зазначенням південноафриканського походження, державна генерація "Центренерго" закупилоа у держпідприємства з зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго".

Про це в інтерв'ю БизнесЦензору розповів в. о. гендиректора "Центренерго" Олег Коземко.

"Перед тим, як купувати вугілля у приватних структур, спочатку я звертаюся до державних компаніх. ДПЗД "Укрінтеренерго" запропонувала це вугілля. Вони надали всі документи", - каже Коземко.

За його словами, паливо було закуплено на вигідних умовах. Воно коштувало дешевше, ніж поставки з ПАР через українські порти. Крім того, оплата надійшла "Укрінтеренерго" після прибуття вугілля, тоді як зарубіжні постачальники вимагають передоплату у вигляді банківського аккредетива.

"Я перевірив це вугілля. Вого відповідало сертифікату якості. Контракт перевіряли дві інспекції. Порушень не знайшли", - говорить керівник "Центренерго".

Нагадаємо, в першому кварталі "Центренерго" закупила в Російській Федерації близько 150 тисяч тонн вугілля, що належить гонконгської компанії Cortex Sales Limited. Паливо экспедировала російська компанія "РЖД " Логістика".

У сертифікатах якості та митних деклараціях країною походження вугілля була вказана ПАР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-