Нафта піднялася вище за позначку $40

Нафта піднялася вище за позначку $40

Укрінформ
Ціни на американський нафтовий сорт WTI піднялися у вівторок вище за позначку $40 за барель, нижче якої вони знизилися на попередній сесії, Brent торгується трохи вище $42, проте трейдери сказали, що надмірне виробництво продовжує тиснути на ринки палива.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна жовтневого контракту на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,22 (0,52%) - до $42,36 за барель. Котирування ф'ючерсу на нафту WTI із поставкою у вересні зросло на $0,12 (0,3%) - до $40,18 за барель.

Фон, що склався, посилює побоювання інвесторів про зростаюче глобальне перенасичення ринку нафти. У зв'язку з цим ціни на "чорне золото" у понеділок падали майже на 4%, вартість нафти марки Brent знову падала нижче за позначку у 42 долари за барель, а ціна еталону WTI уперше з 20 квітня впала нижче за рівень у 40 доларів за барель. У вівторок "чорне золото" повернулося до позитивної динаміки у рамках корекції.

Негатив інвесторів у понеділок викликали новини про те, що державна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) у вихідні знизила експортні ціни на нафту в азійському регіоні. Зниження виявилося найзначнішим за останні десять місяців. Крім того, лівійська державна National Oil Co. заявила про свою підтримку угоди про відкриття східних портів.

Окрім цього аналітики Citigroup Inc відзначають, що поставки нафти з Росії збільшуються упродовж трьох місяців поспіль. Крім того, поставки "чорного золота" із США перевищують прогнози уряду країни.

Станом на 09:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 42,24 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 42,23 долара за барель, що на 9 центів вище за рівень закриття торгів ($42,14).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-