Нафта помірно дорожчає через послаблення долара

Нафта помірно дорожчає через послаблення долара

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються після різноспрямованої зміни в п'ятницю.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна жовтневого контракту на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,18 (0,4%) - до $43,71 за барель. Котирування ф'ючерсу на нафту WTI з постачанням у вересні виросло на $0,15 (0,4%) - до $41,75 за барель.

Ціни на нафту завершили торги в п'ятницю без жодної динаміки. WTI подорожчала на фоні послаблення долара США щодо євро та інших світових валют.

У п'ятницю ф'ючерси на нафту трохи зросли, оскільки інвестори почали скуповувати її після падіння до найнижчого більш ніж за три місяці рівня, викликаного побоюваннями через надлишкову пропозицію нафти.

Компанія Baker Hughes, що надає послуги для розробки нафтових родовищ, заявила, що кількість бурових установок в США зросла на три до 374, збільшившись п'ятий тиждень поспіль і восьмий тиждень з останніх дев'яти.

За даними Управління з енергетичної інформації США, запаси бензину в країні зросли минулого тижня на 452 тис. Незважаючи на те, що зараз в США літній сезон пікового споживання бензину, запаси тримаються істотно вищими за верхню межу середнього діапазону.

Разом з тим, запаси нафти несподівано зросли на 1,7 млн барелів до 521,1 млн, що є історично високим рівнем для цієї пори року.

Цього тижня в центрі уваги будуть дані про зайнятість у США і дані щодо активності у виробничому секторі та сфері послуг від ISM.

Станом на 09:00 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 43,83 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 43,26 долара за барель, що на 27 центів нижче за рівень закриття торгів ($43,53).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-