Укравтодор переходить на систему Prozorro з 1 серпня

Укравтодор переходить на систему Prozorro з 1 серпня

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг переходить на прозору систему державних закупівель з 1 серпня.

Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки голови Укравтодору Євгеній Барах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В системі Укравтодору, підпорядкованих службах доріг, облавтодорах, а також серед інших держпідприємств, які нам підпорядковуються, впроваджується єдина система закупівель на базі всім відомої Prozorro з 1 серпня цього року", - заявив Барах.

Як пояснює очільник держагентства, перехід до системи Prozorro, у першу чергу, зумовлене численними наріканнями щодо прозорості закупівель матеріалів: пального, солі, піску, гравію, щебеню з боку представників громадськості.

Барах також зазначив, що поява компаній-посередників відтепер неможлива завдяки додатковому контролю електронних майданчиків спільно з міністерством.

"Щоб виключити можливість маніпуляцій в режимі електронних закупівель, ми спільно з Міністерством інфраструктури та колегами з правохоронних органів відпрацьовували ринки тих чи інших цін на ті чи інші матеріали, і тому кожна область матиме відповідні індикативні показники - порогові закупівлі для того, щоб виключити навіть в електронному режимі появи компаній-посередників", - пояснив керівник відомства.

Він також зауважив, що відбудеться перехід на систему закупівель і в міжнародних проектах.

"На сьогоднішній день вже є електронні майданчики у Європейському банку реконструкції та розвитку", - розповів Барах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-