Нафта Brent торгується нижче $43

Нафта Brent торгується нижче $43

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер зростуть через здешевлення американської валюти, що викликане рішенням Федеральної резервної системи (ФРС) США за базовою процентною ставкою.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна вересневого контракту на нафту Brent зросла на $0,19 (0,44%) - до $43,66 за барель. Котирування ф'ючерсу на нафту WTI з постачанням у вересні збільшилося на $0,17 (0,41%) - до $42,09 за барель.

У середу комітет з відкритих ринків ФРС за підсумками свого липневого засідання зберіг базову процентну ставку на рівні 0,25-0,5% річних. При цьому регулятор у черговий раз не виключив збереження ставки на поточному рівні ще впродовж деякого часу.

Рішення Федрезерву викликало здешевлення американської валюти, що, у свою чергу, позитивно позначилося на вартості нафти, що продається за долари. Індекс долара (курс долара до кошику валют шести країн - основних торговельних партнерів США) опускався на 0,15%, до 96,65 пункта.

Станом на 09:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 43,95 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 43,91 долара за барель, така ж ціна зафіксована після закриття торгів ($43,91).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-