Гройсман запросив арабських інвесторів на аукціон з продажу ОПЗ

Гройсман запросив арабських інвесторів на аукціон з продажу ОПЗ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у вівторок зустрівся з керівниками дипломатичних установ арабських країн, акредитованих в Києві.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Метою зустрічі було обговорення нагальних питань порядку денного двосторонньої взаємодії, а також погодження перспективних проектів у співпраці України з державами регіону", - йдеться у повідомленні.

Відкриваючи зустріч, Гройсман зазначив, що "це перша зустріч керівника українського уряду з послами всіх арабських країн, представлених в Україні. Це добра нагода обговорити наші двосторонні стосунки, погодити плани щодо поглиблення наших взаємовідносин".

Глава уряду зауважив, що в Україні та арабських країнах є багато можливостей для розвитку як двосторонньої, так і регіональної взаємодії, зокрема у сферах енергетики, освіти, сільського господарства, ІТ-технологій та інфраструктури.

"У нас багато сфер для поглиблення нашої співпраці, і я б хотів, аби ми максимально використали можливості, які у нас є", - заявив Гройсман.

Прем’єр-міністр поінформував про кроки уряду заради відновлення економічного зростання, створення сприятливого бізнес-клімату та розвитку національної економіки. Зокрема, про практичні заходи з дерегуляції, приватизації державних підприємств, реформи української митниці, утворення при Прем’єр-міністрі Офісу супроводження інвестицій.

Глава уряду висловився за створення постійно діючого механізму взаємодії з арабськими країнами, який дав би можливість аналізувати та в оперативному порядку вирішувати першочергові питання порядку денного.

"Ми зацікавлені у поглибленні нашої співпраці, у тому, щоб знайти реальні механізми взаємодії. Моя мета полягає в тому, щоби наш робочий діалог був постійний", - зауважив Гройсман.

Прем’єр-міністр підтримав пропозицію керівників дипломатичних представництв  щодо підготовки і  проведення українсько-арабського економічного форуму, покликаного сприяти активізації торговельного співробітництва та залученню арабських ділових кіл до процесу приватизації державних підприємств в Україні.

У цьому контексті  Гройсман запросив представників арабських країн взяти участь у повторному аукціоні з приватизації ПАТ "Одеський припортовий завод". "Для нас це важливо. Ми хочемо публічну, відкриту приватизацію для України", - зазначив глава уряду. У свою чергу співрозмовники засвідчили зацікавленість арабських бізнесменів здійснювати інвестиції в Україну.

Керівники дипломатичних представництв арабських країн, відзначаючи великий потенціал взаємодії з Україною, зокрема у торговельно-економічній сфері, високо оцінили зусилля уряду України у проведенні реформ та необхідних змін у різних сферах.

Учасники зустрічі досягли домовленостей стосовно врегулювання успадкованих з минулого окремих проблемних питань взаємодії України та арабських країн, зокрема у сферах освіти, візового режиму, оподаткування дипломатичних місій.

У зустрічі взяли участь керівники дипломатичних представництв Саудівської Аравії, Республіки Ірак, Королівства Марокко, Республіки Судан, Лівії, Алжирської Народної Демократичної Республіки, Держави Кувейт, Катару, Об’єднаних Арабських Еміратів, Арабської Республіки Єгипет, Палестини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-