У Мінфіні не бачать підстав повертати РФ «борг Януковича»

У Мінфіні не бачать підстав повертати РФ «борг Януковича»

Укрінформ
Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що не бачить підстав, чому Україна має повертати Росії кошти на суму у 3 мільярди доларів за кредитом, що був отриманий владою попереднього президента Віктора Януковича.

Як сказав міністр в ефірі телеканалу «Еспресо ТБ», саме така позиція України в суді, яку вона буде доводити.

"Це був політичний кредит, який Росія змусила Україну взяти. Тому наша позиція – ми не маємо ці кошти повертати», – сказав Данилюк.

Він також нагадав, що Росія окупувала український Крим і здійснила агресію на частині Донбасу, через що Україна втратила частину своєї економіки.

Нагадаємо: у грудні 2013 року тодішній президент України Віктор Янукович домовився з президентом Росії Володимиром Путіним, що Росія надасть Україні кредит на 15 мільярдів доларів через розміщення українських цінних паперів. Невдовзі перша частина цих облігацій на суму 3 мільярди була розміщена на Ірландській фондовій біржі, її й викупила Росія.

Наразі Росія позивається до України про повернення цих коштів у Вищому суді Англії, бо українські облігації, які вона викупила, були випущені за англійським правом. Україна виступила з запереченням проти цього позову.

Упродовж осені минулого року Україна узгодила реструктуризацію своїх зобов’язань, включно зі списанням частини їх, із більшістю зі своїх приватних кредиторів, крім Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-