Бальчун розписав, що покроково зробить в Укрзалізниці

Бальчун розписав, що покроково зробить в Укрзалізниці

Укрінформ
Голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Бальчун представив піврічний план дій щодо модернізації підприємства.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

"Учора протягом трьох годин правління "Укрзалізниці" представляло у Міністерстві інфраструктури детальний план дій. Він стосується усіх сфер діяльності та визначає короткострокові цілі щодо відновлення нормальної діяльності компанії. В нашому плані є опис кількох сотень різних заходів", - розповів очільник української залізниці.

Заходами плану з модернізації держпідприємства за півріччя передбачається запровадження прозорих тендерів для унеможливлення корупційних схем.

"Головною метою наших дій протягом найближчих шести місяців буде боротьба з корупцією. Зокрема, через запровадження прозорих тендерних процедур. Істотна зміна підходів - специфікації тендерів, що готуються під реалізацію проектів, повинні давати можливість отримати якомога більш ринкові пропозиції", - наголосив керманич Укрзалізниці.

Як розповів голова підприємства, відбудуться зміни й у якості обслуговування пасажирських перевезень.

"Багато уваги приділено змінам у пасажирських перевезеннях, підготовці до модернізації рухомого складу, запуску нових сполучень і покращенню сервісу для пасажирів. Від елементарної чистоти поїздів – до суттєвого підвищення якості обслуговування подорожуючих", - розповів очільник української залізниці.

Як зауважив Бальчун, принципи плану відновлення нормальної діяльності у сфері пасажирських перевезень почнуть впроваджуватись вже найближчим часом.

Щодо вантажних перевезень планом передбачається впровадження комп’ютерної системи, яка контролюватиме міжклієнтний розподіл вагонів.

"У вантажних перевезеннях наша ініціатива спрямована на виключення корупційних дій. Зокрема тих, що відбувались через непрозорий розподіл вагонів. У найближчі місяці ми запровадимо пілотну комп’ютерну систему, яка автоматично розподілятиме вагони між клієнтами, що унеможливить сваволю чиновників", - пояснив Балчун.

Голова Укрзалізниці в черговий раз акцентував увагу, що має намір перетворити державне підприємство на бренд міжнародного значення.

"Ми здійснили кроки щодо перевірки тарифної політики і почнемо набагато більш активну, ніж досі, міжнародну діяльність. Протягом найближчих півроку ми хочемо створити міжнародну марку "UZ Cargo International". Для цього у нас є продуманий план, що стане основою всіх дій на найближчі місяці", - додав голова Укрзалізниці.

Реалізуючи усі проекти, голова правління обіцяє тримати громадськість у курсі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що очікує на остаточний план реформування Укрзалізниці від Балчуна вже упродовж двох місяців з моменту його перемоги на конкурсі за посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-