Україні треба посилити співпрацю з Китаєм - Зубко

Україні треба посилити співпрацю з Китаєм - Зубко

Укрінформ
Україні необхідно посилити інтенсивність і результативність контактів по всьому спектру українсько-китайського співробітництва. Вже зроблені важливі кроки в питаннях транзитних перевезень, розвитку України як логістичного партнера, співпраці в авіакосмічній галузі.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час зустрічі із надзвичайним і повноважним послом КНР в Україні Ду Веєм, повідомляється на сайті Мінрегіонбуду.

"Ми високо оцінюємо відкриття в Україні Китайської торгової асоціації. Це правильне рішення, що дозволяє мати тут надійну точку опори", - підкреслив Зубко.

Він зазначив, що українські компанії готові з використанням можливостей індустріальних парків поставляти в Китай не тільки сировину, але і промислову продукцію. На думку Зубка, проведення в поточному році в Києві Третього засідання Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом Китаю має стати дієвим кроком до активізації всього спектру двосторонньої взаємодії.

"Китай для нас - стратегічний партнер. Ми зацікавлені залучити інвестиційний потенціал та виробничі технології Китаю для модернізації української економіки та розвитку інфраструктури, отримати ширший доступ на китайський ринок для українських товарів, послуг і технологій. Безумовно, проведення засідання міжурядової Комісії зіграє в цьому позитивну роль", - заявив Зубко.

Як відомо, українську частину Комісії очолює віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

До чергового засідання міжурядової Комісії (проходить раз на два роки), за наполяганням китайської сторони, мають бути проведені засідання всіх її семи галузевих підкомісій. Наразі проведено засідання п'ятьох із них, заплановано зустріч підкомісій з питань співробітництва в галузі освіти та медицини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-