Гройсман збирається оголосити новий конкурс на приватизацію ОПЗ

Гройсман збирається оголосити новий конкурс на приватизацію ОПЗ

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про намір підготувати і оголосити новий конкурс на приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ).

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. (https://www.facebook.com/volodymyrgroysman/)

"Хочу прокоментувати ситуацію щодо приватизації Одеського припортового заводу. Як стало відомо, у встановлений термін заявок від потенційних покупців при даній ціні не надійшло. Це не означає, що ми відмовимось від наших планів щодо приватизації частини державних підприємств", - написав Гройсман.

Він зазначив, що в Україні майже 3500 державних підприємств, у той час як європейські країни мають приблизно по 300.

"Сотні цих підприємств, які неефективно управляються, є джерелом корупції та вимивання коштів з бюджету. Тому ми будемо пропонувати частину з них на прозору приватизацію, а в тих, які залишаться у власності держави, - підвищувати якість менеджменту. Ми вже бачимо, що на цьому шляху нам чинитимуть опір у першу чергу ті, хто звик "годуватись" за рахунок державної власності. Але ми не зійдемо з цього шляху", - написав він.

"Ми проаналізуємо першу спробу виставити ОПЗ на відкритий конкурс і оголосимо новий конкурс, до якого ми підготуємось краще", - наголосив Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-