Стратегії розвитку Укрзалізниці немає - Бальчун

Стратегії розвитку Укрзалізниці немає - Бальчун

Укрінформ
Перш ніж модернізувати та закуповувати потужності, Укрзалізниця має підготувати багаторічну стратегію розвитку рухомого складу та стратегію розвитку компанії.

Про це в інтерв'ю "Новому времени" сказав голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Бальчун.

"Спочатку ми повинні підготувати багаторічну стратегію розвитку рухомого складу. Такої стратегії немає. Чесно кажучи, у нас навіть немає стратегії розвитку компанії. Ми її почали розробляти протягом останніх декількох місяців. Ми створюємо не віртуальний, а робочий основний документ, який визначить те, як буде розвиватися компанія в довгостроковій перспективі", - розповів він.

Керівник відомства також додав, що досі в УЗ були тільки короткострокові програми.

"Кілька років тому у нас був проект з виробництва локомотивів з елементами Siemens. Але так сталося, що ми зробили 18 локомотивів і всі різні. Тепер для кожного локомотива потрібно підбирати різні запчастини. Потрібно впорядкувати цю сферу, точно сказати, який склад потрібен для пасажирських, який для вантажних перевезень", - сказав Бальчун.

На його думку, варто оголосити тендер і вибрати найефективніші з економічної та операційної точки зору рішення.

"У нас хороша технічна база, можна створювати СП із зарубіжними партнерами, можна створювати власне виробництво... Інвестиції сюди будуть такими масштабними, що ніхто не зможе нас ігнорувати. Це дає нам можливість диктувати свої умови інвесторам. А не ставати заручниками окремих проектів, які не інтегровані один з одним, генерують величезні витрати", - додав він.

 Фото: informator.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-