Укрзалізниця до кінця не контролює свої склади - Бальчун

Укрзалізниця до кінця не контролює свої склади - Бальчун

Укрінформ
Щоб змінити фінансову ситуацію і спрямувати фінансовий потік в Укрзалізницю, достатньо знизити собівартість роботи Укрзалізниці лише на 10%.

Про це в інтерв'ю "Новому времени" сказав голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Бальчун.

"За нашими підрахунками, зниження собівартості нашої роботи лише на 10% дасть нам додатково 7 млрд грн. А цих коштів буде достатньо, щоб за рік відремонтувати 60 тис. вагонів. Ось ми і прагнемо зробити компанію більш ефективною та поліпшити умови контрактів з постачальниками", - сказав він.

Керівник відомства наголосив, що дуже багато труднощів виникає при зміні систем держзакупівель, адже на них витрачаються величезні кошти.

"Ми не контролюємо поточні резерви, запаси запчастин, ціни на них. Ми до кінця не контролюємо наші склади. Все це потрібно змінити для того, щоб витрати завжди були обгрунтованими, а не залежали від відносин з якимось зовнішнім суб'єктом", - додав він.

Нагадаємо, що станом на сьогоднішній день Укрзалізниця - одна з найбільш проблемних компаній країни. У 2015 році вона отримала майже 16,8 млрд грн чистого збитку, що на 8,7% більше, ніж роком раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-