Щоб радіти

Щоб радіти "тарифам для бідних", треба витягти з бюджету 160 мільярдів - Рева

Укрінформ
Нафтогаз потрібно дотувати на 200 млрд грн, якщо залишити тарифи, які будуть відповідати рівню бідності українців. 

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. 

"Тому, якщо ми говоримо про зміну соціально-економічної політики, ми повинні розуміти: треба зробити так, як це зробили в Польщі та Словаччині. Там відпустили тариф, він піднявся, але він не може піднятись вище певної межі. А всі зусилля направили на боротьбу з бідністю. І коли нам пропонують забути про бідність і почати боротись із тарифом, то я хочу вкотре нагадати. У сьогоднішніх цінах на дотацію Нафтогазу необхідно буде 200 млрд грн. На субсидії ми направляємо 40 млрд.  Значить, потрібно в бюджеті знайти 160 млрд грн, щоб радіти тому рівню тарифів, що буде відповідати рівню нашої бідності. І якби не було теми тарифів, бідність залишається", - сказав Андрій Рева.

Він нагадав, що в 2014 році, коли тарифи на газ були регульованими, держава дотувала всі 15 млн домогосподарств, витрачаючи  на пряму підтримку Нафтогазу 114 млрд гривень.  

За його словами,  в уряду є лише два шляхи: "або ми займаємось тим, що опускаємо тарифи до рівня бідності, або ми їх відпускаємо і поступово піднімаємо рівень життя громадян до європейського".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-