Ціни на нафту зростають на новинах з Туреччини

Ціни на нафту зростають на новинах з Туреччини

Укрінформ
Вартість нафти в ході торгів понеділка показує позитивну динаміку, відіграючи дані статистики з США і повідомлення про події в Туреччині.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:10 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,46% - до 47,83 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,19% - до 46,74 долара за барель.

Річна інфляція в США в червні становила 1% проти прогнозу в 1,1%, в місячному вираженні - 0,2% проти прогнозу в 0,3%.

Однак базова інфляція - за винятком цін на продукти харчування і енергоносії - за червень в місячному численні становила 0,2%, а в річному вираженні досягла 2,3%, що збіглося з прогнозами.

Обсяг роздрібних продажів в Сполучених Штатах в червні в місячному вираженні зріс на 0,6% - очікувалося зростання лише на 0,1%. Обсяг роздрібних продажів, виключаючи автомобілі і комплектуючі, зріс на 0,7% до травня проти прогнозу в 0,4%.

Позитивні статдані з США привели до зростання оптимізму серед інвесторів щодо збільшення попиту на ринку "чорного золота".

"Це були чергові сильні дані з роздрібних продажів, які показують хороше зростання ВВП у другому кварталі", - сказав агентству Рейтер головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рик Спунер.

У п'ятницю ввечері керівництво Туреччини оголосило про спробу військового перевороту в країні. Зі свого боку військові заявили про перехід влади в їх руки. Вранці в суботу бунтівні військові почали здаватися. Влада Туреччини заявила, що спроба путчу провалилася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-