Укрінбанк за одну ніч перейменували і переписали на колишнього власника

Укрінбанк за одну ніч перейменували і переписали на колишнього власника

Укрінформ
За одну ніч приватний нотаріус перейменував ПАТ "Укрінбанк", перереєстрував на колишнього власника та перевів у Сєверодонецьк. Фонд гарантування подав заяви до ГПУ та СБУ про вчинення кримінального правопорушення. 

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"13 липня до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) внесено зміни, якими юридичну особу ПАТ "Укрінбанк" не тільки перереєстровано на нового керівника та за новою юрадресою, а навіть - перейменовано. Так, згідно витягу з ЄДР, 13 липня приватним нотаріусом було внесено зміни до відомостей про юридичну особу ПАТ "Укрінбанк": змінено повне та скорочене найменування, місцезнаходження і відомості про керівника юридичної особи. Відтак, новою назвою банку є ПАТ "Укрінком", а адресою місцезнаходження - Луганська область, м. Сєверодонецьк, вул. Сметаніна, буд 3-А. Головою ж правління юрособи від 13 липня 2016 року значиться Алла Миколаївна Ільюченко. Кінцевим бенефіціарним власником є Клименко Володимир Олександрович, у минулому - голова Спостережної ради, один із акціонерів ПАТ "Укрінбанк", - зазначається в повідомленні.

У Фонді підкреслюють, що невстановлені особи вже почали чинити тиск та намагаються заволодіти активами банку і перевести їх на третю компанію. Йдеться, зокрема, і про рахунки великих вкладників банку. При цьому, не здійснюються спроби відновити банківську ліцензію НБУ.

Зважаючи на це, є всі підстави стверджувати, що нові керівники ПАТ "Укрінком" не зацікавлені у відновленні роботи банку та задоволенні вимог його кредиторів. Натомість, перереєстрація юрособи дозволить великим позичальникам, серед яких чимало афілійованих із акціонерами банку осіб, уникнути погашення своїх кредитів.

Відтак, Фонд гарантування закликає вкладників та кредиторів "Укрінбанку" бути пильними та повідомляти про усі протиправні дії до правоохоронних органів.

Фонд оскаржить усі вищенаведені противоправні дії. Однак нині існує загроза заволодіння третіми особами активами банку. Таким чином, органам досудового розслідування необхідно негайно вжити заходів реагування з метою уникнення невідворотних наслідків, втрати належного державі  нерухомого майна, припинити незаконні дії представників зацікавленої сторони, зважаючи на те, що у таких діях вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 191, 3652, 366 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у ході здійснення процедури виведення "Укрінбанку" з ринку, Фондом гарантування вже проведено виплату близько 1,8 млрд гривень. Крім того, з метою виплати сум гарантованого відшкодування, ще на стадії здійснення тимчасової адміністрації фіну станові були надана позика.

Попри це акціонери банку оскаржили рішення про ліквідацію ПАТ "Укрінбанк" у судовому порядку. Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив рішення від 29 квітня 2016 року, яким фактично скасував запроваджену в банку процедуру ліквідації. Київський апеляційний адміністративний суд 13 липня залишив без задоволення апеляційні скарги Національного банку України та Фонду. 14 липня Фондом гарантування вкладів фізичних осіб подано касаційну скаргу на це рішення, яке може завдати державі великих збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-