У ProZorro додали

У ProZorro додали "запобіжник маніпуляцій"

Укрінформ
У системі електронних торгів ProZorro, завдяки технічній співпраці з Єдиним веб-порталом використання публічних коштів E-Data та пошуково-аналітичною системою 007, з'явилася функція перевірки платежів, яка унеможливить маніпуляції з платежами.

Про це заявив на прес-конференції заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Міністерстві економіки є проект ProZorro, який займається державними закупівлями, в Міністерстві фінансів є E-Data, що займається державними видатками і їх оплатою, також існує проект 007, який займається візуалізацією даних, їх демонстрацією. Ми покриваємо якісь окремі частини процесу державних видатків, і зараз ми демонструємо перший приклад інтеграції, яка дозволяє будь-кому, як спостерігачу чи прямому учаснику закупівель, дивитись, як відбувається цей процес. Наразі ми інтегруємо ту частину, яка стосується перевірки платежів, і таким чином ви зможете побачити по кожній закупівлі, яка проводиться через державне казначейство, чи була зроблена оплата на переможця, коли була зроблена і чи в повному обсязі", - сказав він. 

За словами Нефьодова, зараз у системі через відсутність цієї функції існують маніпуляції з платежами.

"Чому це важливо? Існує варіант маніпуляції, пов'язаний з тим, що постачальник каже одному, що заплатить протягом одного дня, а решті - що грошей будете чекати за три місяці, якщо отримаєте їх взагалі. А тепер у нас є можливість перевіряти, яким чином виконуються платежі і статистично визначати дуже креативних замовників, які пропонують комусь пільгові чи особливі умови оплати", - зазначив заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-