Енергоатом збереже за собою більше 50% виробництва електроенергії

Енергоатом збереже за собою більше 50% виробництва електроенергії

Укрінформ
ДП «НАЕК «Енергоатом» протягом останніх 3 років виробляє більш ніж 50% електроенергії у загальній структурі генерації. Така тенденція зберігатиметься у довгостроковій перспективі.

Про це на зустрічі з керівниками Міністерства енергетики США 13 липня заявив президент Енергоатома Юрій Недашковський, повідомили Укрінформу у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості. 

«Що стосується частки атомної енергетики на енергетичному ринку України, протягом останніх 3 років ми займаємо більше половини. І якщо говорити не тільки про короткострокову, а й довгострокову перспективу, то в тих стратегічних документах, які стосуються розвитку електроенергетичної галузі України, передбачається що така частка буде збережена», - сказав Недашковський.

Також були обговорені питання реалізації інвестиційних програм Енергоатома на найближчі 2-5 років, серед яких - перебіг диверсифікації поставок ядерного палива на українські АЕС, зведення Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива за технологією Holtec International, а також будівництво нових атомних енергоблоків.

Президент Енергоатома також додав, що зараз енергетична стратегія України переглядається новим складом Уряду, але пропозиції компанії та Міністерства енергетики України полягають в збереженні балансу виробітку електроенергії, який існує зараз.

Як зазначається, з боку США участь у зустрічі взяли перший заступник міністра енергетики Джонатан Елкайнд, заступник міністра енергетики Девід Молер, а також аташе з енергетики Ендрю Вогт та координатор проектів Орина Коваленко від Амбасади США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-