Транзитна війна: Росія затримала на кордоні 72 українські вагони

Транзитна війна: Росія затримала на кордоні 72 українські вагони

Укрінформ
Станом на 13 липня Росія затримала 72 залізничних вагони, що прямували з України в Казахстан і Киргизстан. 13 вагонів, затриманих на російському кордоні, були відправлені за зміненим маршрутом, інші 69 залишаються на кордоні.

Про це інформує прес-служба Мінекономрозвитку.

"За даними оперативного Штабу з реагування станом на 9-00 13 липня 2016 року на кордоні України з Російською Федерацією затримано 72 залізничних вагони, які слідували до Казахстану та Киргизії. 13 з цих вагонів було відправлено зміненим маршрутом, інші 59 залишаються на українсько-російському кордоні", - йдеться в повідомленні.

Що стосується ситуації з перетином білорусько-російського кордону, у відомстві зазначили: "Російська Федерація не пропускає вантажі призначенням Республіка Казахстан та Киргизька Республіка і такі вантажі затримуються на станціях білоруської залізниці".

"За неофіційною інформацією станом на 13 липня на станції Орша-Західна (Республіка Білорусь) затримано близько 55 вагонів. Також існують проблеми для українських вантажних автомобілів при перетині білорусько-російського кордону", - повідомляє Мінекономіки.

Станом на ранок середи, за оперативною інформацією, отриманою від українських перевізників, на пункті пропуску Редьки - Красноє знаходяться близько 50 українських транспортних засобів. За останню добу 5 українських транспортних засобів отримали відмову в оформленні для перетину кордону.

Нагадаємо, 3 липня 2016 року Росія запровадила додаткові обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів походженням з України. Так, діючі обмеження транзиту по відношенню до транзиту товарів до Республіки Казахстан поширюються на транзит до Киргизької Республіки, а також вводиться повна заборона транзиту товарів "під ембарго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-