АМКУ розбереться з цінами на скраплений газ

АМКУ розбереться з цінами на скраплений газ

Укрінформ
Антимонопольний комітет заявляє, що за останній місяць в усіх регіонах України середні роздрібні ціни скрапленого газу як моторного пального зросли в середньому на 15%. Комітет підозрює змову між учасниками ринку та уже розпочав відповідне дослідження.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі АМКУ.

«Під час моніторингу ринку скрапленого газу в якості моторного пального Комітетом було виявлено, що за останній місяць в усіх регіонах України середні роздрібні ціни зазначеного виду пального зросли в середньому на 15%», - зазначили в Комітеті.

Найбільш стрімкого зростання роздрібні ціни реалізації скрапленого газу як моторного пального зазнали з початку липня 2016 року.

«При цьому лише за одну добу (з 11 по 12 липня 2016 року) в мережах АЗС (АГЗС) окремих операторів ринку 1 літр вказаного пального здорожчав майже на 1 гривню», - наголосили у відомстві.

АМКУ заявляє, що дана ситуація не могла залишитися поза увагою, оскільки таке здорожчання в роздрібній мережі може бути зумовлене не тільки об’єктивними факторами, що впливають на ціноутворення, а й бути наслідком вчинення учасниками ринку порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

З метою перевірки відповідності цінової ситуації на ринку вимогам законодавства про захист економічної конкуренції, Комітетом вже розпочато відповідне дослідження.

У разі виявлення в діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій або зловживань монопольним (домінуючим) становищем до порушників будуть застосовані передбачені законодавством санкції.

Нагадаємо, за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, а також у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем, Законом України «Про захист економічної конкуренції» передбачено накладення штрафу у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання за рік, що передував року накладення штрафу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-