Нафта знову дешевшає на даних зі США

Нафта знову дешевшає на даних зі США

Укрінформ
Вартість нафти у середу повернулася до негативної динаміки після майже 5% зростання на день раніше, оскільки інвестори відіграють дані від Американського інституту нафти (API) про несподіване зростання запасів "чорного золота" у США, а також на тлі фіксації ринками прибутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 1,22% - до 47,88 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 1,05% - до 46,31 долара за барель.

Учора ф'ючерси на нафту зросли у ціні більш як на 4%, відкотившись з найнижчого майже за два місяці рівня після того, як ОПЕК у своєму першому прогнозі на 2017 р. припустила, що світовий попит на нафту наступного року перевищуватиме обсяг видобутку. Це допомогло зменшити побоювання інвесторів щодо довгострокових наслідків надмірної пропозиції нафти на світовому ринку енергоресурсів.

В опублікованому щомісячному звіті про стан ринку нафти ОПЕК заявила, що у червні обсяг видобутку нафти становив у середньому 32,86 млн барелів на день, збільшившись на 264 тис. порівняно з попереднім місяцем. Хоча обсяг видобутку зріс у ряді країн, включаючи Нігерію, Іран, Саудівську Аравію, Лівію та ОАЕ, він зменшився у Венесуелі та Іраку. Обсяг видобутку в Саудівській Аравії, що є найбільшим експортером у світі, зріс на 66,5 тис. барелів на день, до 10,308 млн. В оцінці також враховано повернення Габона до нафтового картелю, що додало до червневого обсягу видобутку 214 тис. барелів на день.

Що важливо, ОПЕК очікує, що світовий попит на нафту зросте наступного року на 1,2 млн барелів на день, до 95,3 млн, перевищивши очікувану пропозицію. ОПЕК очікує, що світова пропозиція в цьому кварталі різко зменшиться на 1,4 млн барелів на день, до 94,3 млн, що забезпечить істотний висхідний тиск. Крім того, картель очікує, що за наступний рік обсяг видобутку нафти за межами ОПЕК зменшиться з поточного прогнозу на 2016 р. у 56 млн барелів на день до 55,9 млн.

Згідно з даними API, опублікованими у вівторок, запаси нафти у США за тиждень, що завершився 8 липня, збільшилися на 2,2 мільйона барелів - до 523,1 мільйона барелів. Подібна динаміка виявилася несподіваною для інвесторів, оскільки аналітики, навпаки, прогнозували зниження показника на 3 мільйони барелів.

Тепер увага учасників торгів прикута до наступної публікації даних від міністерства енергетики США. За прогнозами експертів, комерційні запаси нафти у США за тиждень знизилися на 2,95 мільйона барелів, або на 0,56% - до 521,45 мільйона барелів.

Станом на 9:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 47,87 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за ціною 48,22 долара за барель, що на 25 центів нижче від рівня закриття торгів ($48,47).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-