Ціни на продукти: аналітики пояснили

Ціни на продукти: аналітики пояснили "арифметику" Держстату

Укрінформ
Сезонне зниження цін на овочі та фрукти стали основною причиною червневої місячної дефляції. Крім того, на інфляцію вплинули слабкий внутрішній попит і підвищена пропозиція окремих категорій продуктів в результаті торгових обмежень, введених Росією.

Про це Укрінформу повідомили в інвестиційній компанії Dragon Capital, коментуючи дані Держстату про уповільнення споживчої інфляції у червні до 6,9% (порівняно з аналогічним періодом 2015 року).

"Сезонне зниження цін на овочі та фрукти стало основною причиною червневої місячної дефляції, хоча стримуючу роль продовжували грати два більш довгострокових фактори: слабкий внутрішній попит і підвищена пропозиція окремих категорій продуктів на внутрішньому ринку в результаті торгових обмежень, введених Росією", - прокоментували експерти компанії.

Зокрема, в результаті зниження цін на фрукти та овочі, ціни на продукти харчування (категорія, на яку припадає 51% споживчого кошика) зменшилися на 0,6% м/м у червні (+ 0,5% з початку року).

При цьому, тарифи на комунальні послуги залишились практично без змін порівняно з травнем. Однак з початку року вони стали основною причиною зростання індексу споживчих цін на 4,9%, заявляють в Dragon Capital.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-