ЗВТ з Канадою має зняти 99% бар’єрів - Порошенко

ЗВТ з Канадою має зняти 99% бар’єрів - Порошенко

Укрінформ
Зона вільної торгівлі з Канадою передбачає зняття 99% бар’єрів у міжнародній торгівлі протягом семи років.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Справжнє взаємовигідне партнерство - це завжди дорога з рухом в обидві сторони, і сьогодні зроблений важливий крок у цьому напрямку - підписана українсько-канадська угода про зону вільної торгівлі. Це не просто зняття тарифних обмежень, це чітке зобов’язання протягом семи років зняття 99% бар’єрів в міжнародній торгівлі. Це є преференційний доступ для товарів походженням з території України та Канади відповідно, це є доступ для українських виробників до системи державних закупівель Канади і доступ канадських виробників до державних закупівель в Україні", - сказав Порошенко.

На його переконання, підписання цієї угоди допоможе у боротьбі з корупцією. "Це нові можливості для розширення ринків збуту товарів, це прозорі умови торгівлі, це принцип самодекларувування. Ми не зупиняємося на цьому, ми будемо продовжувати переговори для того, щоб розширити дію цієї угоди, і вона має надзвичайно важливе значення для нас", - наголосив Президент.

Порошенко також зазначив, що Канада завжди була не лише стратегічним партнером, але і справжнім другом України: "Протягом двох останніх років, найтяжчого періоду в історії сучасної України, всі українці мали можливість ще раз пересвідчитись - Канада не просто особливий партнер, але справжній друг, який не залишав і не залишить Україну у важкій ситуації".

За словами Президента, Канада - була першою країною, яка визнала незалежність України. Тому символічно, що саме через 25 років після встановлення дипломатичних стосунків прем'єр Канади приїхав в Україну.

"Дружба між Україною і Канадою викувана генерацією міцних зв'язків і спільних цінностей", - сказав він, подякувавши за політичну, економічну і гуманітарну допомога з боку Канади, я "була особливо важливою і особливо помітною". "Я хотів би подякувати вам, пане Міністре, і всьому канадському народу, за те, що в складні часи ви з нами", - додав Порошенко.

Нагадаємо, в рамках візиту в Україну прем'єр - міністра Канади Джастіна Трюдо підписано українсько-канадську Угоду про вільну торгівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-