У Насірова розраховують отримати з нового податку на нерухомість понад 200 мільйонів

У Насірова розраховують отримати з нового податку на нерухомість понад 200 мільйонів

Укрінформ
Власники будинків та квартир, нерухомість яких підлягає оподаткуванню у поточному році мають сплати до бюджету понад 200 млн грн.

Про це повідомляється на сайті Фіскальної служби.

"За оперативними даними у поточному році фізичним особам - власникам об'єктів нерухомості надіслано близько 400 тисяч податкових повідомлень-рішень з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. До сплати визначено податку на загальну суму понад 200 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що найбільші суми нарахувань податку обліковуються по ГУ ДФС у м. Києві - 19 млн грн, Хмельницькій - 14 млн грн  та Івано-Франківській - 11 млн грн областях. 

Станом на 4 липня платниками вже сплачено 14 млн грн податку на нерухомість. Податок сплачується протягом 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення

Нагадаємо, наприкінці минулого року народні депутати України внесли зміни до Податкового кодексу в частині податку на нерухоме майно. Згідно з цими змінами, а саме - пунктом 266.5  Податкового кодексу, -  розмір податку в 2016 році  коливатиметься від 0% до 3% мінімальної заробітної плати за 1 кв. метр об'єкта житлової чи нежитлової нерухомості. Ставка встановлюється відповідним органом місцевої влади, а отже, різнитиметься в кожному регіоні. 

1 липня 2016 року розпочався відлік 60 днів, протягом яких українці мають сплатити цей податок. 60-денний термін спливе 28 серпня 2016 року.

Заплатити за свою нерухомість мають ті власники квартир та будинків площа яких перевищує 60 та 120 метрів квадратних відповідно (або будинки і квартири загальною площею в 180 “квадратів”). Податок нараховується тільки на площу, яка перевищує вищезгаданий метраж. 

Разом з тим, встановлено й додаткову ставку податку. Так, заможні українці, які є власниками елітної нерухомості, загальна площа якої перевищує 300 квадратних метрів для квартири та 500 квадратних метрів для приватних будинків, мають додатково сплатити 25000 гривень на рік.

Проте, якщо нерухомість належить кільком власникам, то загальна площа такого майна при вирахуванні податку ділитиметься на кількість  власників.

Є пільгова категорія населення, яка взагалі не буде сплачувати податок на нерухомість. До цієї категорії відноситься житло, яке належить дітям сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, дітям - інвалідам, які виховуються одинокими матерями тощо. Також не будуть обкладатися податком не нерухомість дитячі сади, храми і комунальні приміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-