Золотовалютні резерви України зросли до $14 мільярдів

Золотовалютні резерви України зросли до $14 мільярдів

Укрінформ
За попередніми даними міжнародні резерви України на 1 липня 2016 року становили 13,988 млрд доларів в еквіваленті.

Про це йдеться у повідомленні Національного банку.

"Обсяг резервів зростає третій місяць поспіль. Протягом червня він збільшився на 3,3% або 452 млн доларів. За останні 12 місяців резерви зросли на 36,3%", - інформує регулятор.

Зазначається, що збільшення резервів у червні відбулося насамперед завдяки купівлі Нацбанком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку та поповнення резервів.

"Чиста купівля валюти Національним банком протягом місяця становила 429,6 млн доларів. Аукціонів з продажу валюти Національний банк протягом червня не проводив", - йдеться у повідомленні.

Крім того, нарощуванню резервів сприяло надходження на користь уряду у сумі 70 млн доларів, зокрема, 50 млн доларів надійшло від розміщення державних облігацій, номінованих в доларах.

У НБУ наголосили, що збільшення резервів відбулося, незважаючи на проведення платежів уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі 171,2 млн доларів. У тому числі 164,2 млн доларів було спрямовано на обслуговування за державними цінними паперами.

"За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,6 місяці імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій уряду та Національного банку", - зазначили в НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-