Європа дасть ще €55 мільйонів на децентралізацію

Європа дасть ще €55 мільйонів на децентралізацію

Укрінформ
Уряд України та Європейська Комісія підпишуть додаткову угоду, яка дозволить отримати 55 млн євро на бюджетну підтримку регіональної політики України протягом 2016-2018 років.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Рішення про підписання Угоди було прийняте 6 липня під час засідання уряду, зокрема, схвалено проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про підписання Додаткової угоди № 1 між урядом України та Європейською Комісією, що діє від імені Європейського Союзу, до Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України (ENPI/2013/024-517) від 27 листопада 2014 року", - йдеться у повідомленні.

"Очікується, що після підписання документа Україна отримає в 2016 році перший транш у розмірі 25 млн євро, в 2017 році другий транш – 12,5 млн євро, в 2018 році третій транш – 12,5 млн євро та 5 млн євро – додаткової підтримки для впровадження реформ у сфері регіонального розвитку і децентралізації відповідно до завдань Державної стратегії регіонального розвитку", - зазначають в Кабімні.

Також кошти будуть спрямовані на здійснення відібраних на конкурсній основі проектів регіонального розвитку в рамках 5 програм, схвалених постановою Кабінету Міністрів України від 7 жовтня 2015 р. № 821, а саме: інноваційна економіка та інвестиції; розвиток сільських територій; розвиток людського потенціалу; розвиток туризму; розвиток загальноукраїнської солідарності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-