Оборонна промисловість скаржиться на

Оборонна промисловість скаржиться на "драконівські" податки

Укрінформ
Трудові колективи авіабудівної галузі вимагають від уряду внести зміни до постанови, що зобов`язує державні унітарні підприємства та їх об'єднання відрахування до держбюджету 75% чистого прибутку, оскільки це рішення знищує оборонну промисловість.

Про це на круглому столі "Вимоги трудового колективу ДП "Заводу 410 ЦА" та інших трудових колективів авіабудівної галузі" в Укрінформі заявив народний депутат України 2-3-4-6 скликань, голова партії «Захисників Вітчизни» Юрій Кармазін.

"Державні підприємства платили чистого прибутку в бюджет України 30%, так було передбачено законом. Уряд Яценюка пішов далі, почали платити 50%... Тепер будь-яке державне підприємство зобов`язали заплатити 75%. Ви заздалегідь, пане Яценюк, пане Гройсман, готуєте всі державні підприємства України до знищення. Ви робите їх нерентабельними, не даєте їм розвиватись. Тому від імені всієї оборонної промисловості кажу, пане Гройсман, терміново внесіть зміни у цю постанову», - сказав він. 

Крім того, Кармазін оприлюднив наказ генерального директора Укроборонпрому Романа Романова від 13 травня 2015 року, в якому очільник концерну наказав визначити розмір регулярних річних (квартальних) внесків підприємств учасників державного концерну Укроборонпрому на 2016 рік у розмірі 18% чистого прибутку, отриманого за результатами 2014 року. 

«18% плюс 75%. І того 93%. Пане Романов, через це я звертаюсь до Юрія Луценка, так знищується наша промисловість. Ви (генеральний директор "Укроборонпром" Роман Романов - ред.) і уряд знищуєте оборонну промисловість і поставили  під загрозу існування взагалі високотехнологічних підприємств України», - заявив Кармазін. 

За його словами, у зв`язку з цією ситуацією трудові колективи звернуться до генерального прокурора і Національного антикорупційного бюро з вимогою негайно відкрити кримінальне провадження проти генерального директора Укроборонпрому. А зверненням до Кабінету міністрів та Прем'єра пропонуватимуть негайно відсторонити Романова від роботи у концерні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України постановою від 30 грудня 2015 р. № 1156 "Про внесення змін до пункту 1 Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями" постановив, що державні унітарні підприємства та їх об'єднаннями з частини чистого прибутку (доходу) сплачуватимуть 75% до держбюджету.

Також, постановою КМУ від 23 березня 2016 року №228 встановлено, що господарські товариства з державною часткою повинні спрямувати до Державного бюджету 75% прибутку, отриманого за результатами фінансово-господарської діяльності у 2015 році. Відповідну суму надходжень у розмірі 2 497 200,00 тис. гривень передбачено Законом України "Про Державний бюджет на 2016 рік".  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-