У Мінінфраструктури обіцяють блискавичну реакцію на обмеження Росією транзиту

У Мінінфраструктури обіцяють блискавичну реакцію на обмеження Росією транзиту

Укрінформ
Обмеження на транзит українських товарів з боку Росії є неочікуваним навіть для самих російських чиновників і завдасть шкоди передусім Кремлю.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, інформує прес-служба відомства.

«Ми наразі бачимо тільки указ президента Російської Федерації, який був опублікований неочікувано навіть для самих російських чиновників. Це свідчить про рівень підготовки прийняття рішень у цій країні. І безперечно, він становить виключно шкоду, передусім, для Кремля. Це ще раз підтверджує відсутність будь-якого сенсу та логіки в діях керівництва цієї держави», - зазначив міністр.

За його словами, уряд України готовий до такого розвитку подій.

«Ми вже пережили першу хвилю, яка була на початку цього року. Цього разу росіяни намагаються посилити ці заходи. Ми, звичайно, опублікуємо свій план дій, щойно зрозуміємо, що це не просто пусті погрози, а реально діючий указ. Тоді ми вживатимемо необхідних дій у відповідь. І з нашого боку рішення буде запроваджено вже наступної доби. Наразі це лише документ, без жодних роз’яснень», - повідомив Омелян.

Нагадаємо, 3 липня зроблено черговий крок, спрямований на посилення торговельної війни з боку Російської Федерації.

На додаток до продовження 29 червня поточного року дії "продуктового ембарго" на імпорт до РФ товарів походженням в тому числі з України до 31 грудня 2017 року, оприлюднено указ президента РФ про подальше обмеження транзиту товарів з території України через територію РФ.

Цим указом запроваджується, що чинні обмеження транзиту по відношенню до транзиту товарів до Республіки Казахстан поширюються і на транзит до Киргизької Республіки.

Крім того, запроваджується повна заборона транзиту товарів, на які поширюється дія запровадженого РФ "ембарго", а також товарів, на які в РФ застосовуються ставки ввізних мит, відмінні від 0.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-