Міклош каже, що долар по 40 може повернутись

Міклош каже, що долар по 40 може повернутись

Укрінформ
Сьогоднішня система нестійка і становить реальну загрозу повторення макроекономічної дестабілізації, великого дефіциту і повторення ситуації лютого 2015 року - коли за 1 долар давали 40 грн.

Про це в інтерв'ю Сегодня.ua розповів радник прем'єр-міністра України, співголова групи стратегічних радників, словацький реформатор Іван Міклош.

«Сьогоднішня система нестійка і становить реальну загрозу повторення макроекономічної дестабілізації, дуже великого дефіциту і повторення ситуації лютого 2015 року (коли за 1 долар давали 40 грн - Авт.). Тоді сильне знецінення (національної валюти - Авт.) було пов'язане, звичайно ж, з необхідністю адміністративного контролю над іноземною валютою. Потім, звичайно ж, це спровокувало велику інфляцію, скорочення реальної зарплати і реальних доходів», - сказав він.

За словами Міклоша, макроекономічна стабілізація "дуже і дуже важлива" - це неминуча і необхідна умова для успішного процесу реформ та зростання конкурентоспроможності, вважає він.

"З одного боку, звичайно, ситуація в економіці залишається не найкращою: реальний рівень пенсій дуже низький, але порівняно з рівнем економіки частка державних витрат на пенсії від ВВП у порівнянні з іншими країнами, залишається дуже високою. Два роки тому частка державних витрат на пенсії у ВВП була близько 60%. Це один з найвищих показників у світі", - підкреслив радник прем'єра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-