Нафта слабко подорожчала після заяв ОПЕК

Нафта слабко подорожчала після заяв ОПЕК

Укрінформ
Вартість нафти у понеділок демонструє слабке зростання після коментарів міністра енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха про рух ринку "чорного золота" до балансу, а також після оприлюднення даних американської нафтогазосервісної компанії Baker Hughes про зростання кількості бурових установок у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,34% - до 50,52 долара за барель, ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,22%, до 49,10 долара за барель.

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх і новий генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо в ході зустрічі в неділю заявили, що світовий ринок нафти наближається до балансу, а ціни починають регулюватися. Наприкінці червня Халід аль-Фаліх також зазначав, що попит і пропозиція на ринку нафти практично зрівнялися. Інвестори з оптимізмом сприйняли дані слова, що привело до позитивної динаміки цін на "чорне золото" у понеділок.

Підтримку динаміці торгів на ринку нафти продовжує надавати також зниження рівня поставок "чорного золота" з Нігерії. Радикальне угруповання "Месники Дельти Нігера" останні декілька місяців здійснює напади на нафтові об'єкти в країні. У неділю воно взяло на себе відповідальність за ще п'ять нападів на півдні країни.

Водночас стримують зростання вартості нафти дані Baker Hughes, опубліковані в п'ятницю. Згідно з повідомленням компанії загальне число бурових установок в США за підсумками робочого тижня, що завершився 1 липня, виросло на 10 штук, або на 2,4%, і склало 431 одиницю. У річному вираженні показник знизився на 431 одиницю, або на 50%.

За станом на 9:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,65 дол. за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,61 дол. за барель, що на 26 центів вище за рівень закриття торгів (50,35 дол.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-