Запорізькі атомники вчаться працювати з не російським паливом

Запорізькі атомники вчаться працювати з не російським паливом

Укрінформ
Фахівці Westinghouse Electric США проводять на Запорізькій АЕС навчання з моніторингу програмного комплексу з використанням розрахункового модуля BEACON-TSM.

Про це у суботу, 2 липня, інформує прес-служба ДП «НАЕК «Енергоатом».

Навчання тривають у рамках впровадження палива Westinghouse на енергоблоці №5.

«З 20 червня по 12 липня фахівці Westinghouse Electric США проводять на Запорізькій АЕС навчання з моніторингу програмного комплексу з використанням розрахункового модуля BEACON-TSM в рамках впровадження палива Westinghouse на енергоблоці №5. Такі навчання фахівці Westinghouse Electric США на ЗАЕС проводять вперше. Заняття дозволяють розібратися в тонкощах нового програмного забезпечення. Основна перевага даних навчань для фахівців Запорізької АЕС - це моніторинг нейтронно-фізичних розрахунків параметрів активної зони реактора, в якому експлуатується змішане паливо, як ТВЗ-А так і ТВЗ-WR», - розповіли в Енергоатомі.

У роботі семінару беруть участь фахівці відділу ядерної безпеки, цеху теплової автоматики і вимірювань, фахівці навчально-тренувального центру не тільки Запорізької АЕС, але і Південно-Української АЕС, які експлуатують нове паливо Westinghouse.

За словами фахівців Запорізької АЕС, система BEACON-TSM виконана з високою якістю і на високому технічному рівні. Це підтверджує її реалізацію на 80 блоках в світі. Але впровадження в діючий комплекс СВРК-М Сєверодонецького заводу «Імпульс» вперше проводиться саме на ЗАЕС, тому сьогодні над питаннями з її інтеграції працюють як американські, так і українські фахівці в єдиній команді.

«Ми проводимо навчання з використання системи моніторингу активної зони BEACON-TSM. Ця система призначена для моніторингу розподілу енерговиділення в активній зоні, і вона включає в себе багато функцій з виконання різних розрахунків. Всі функції розрахунку більш детально розглядаються на наших заняттях. У навчанні прогрес дуже хороший і ми бачимо успіхи», - зазначив фахівець Westinghouse Electric США Блейн Алан Гатрі.

Навчання триватимуть з 20 червня по 12 липня.

Як повідомлялося, у червні поточного року Запорізька АЕС уперше почала завантаження ядерного палива виробництва Westinghouse на енергоблоці №5.

У 2016 році в рамках політики диверсифікації планується, що 5 з 13 поставок ядерного палива на атомні станції України будуть здійснені компанією Westinghouse. Все інше паливо - російського походження, виробляється компанією ТВЕЛ.

У травні поточного року було завершено завантаження активної зони реактору третього енергоблоку Южно-Української АЕС паливними збірками транснаціональної фірми Westinghouse.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-