Данилюк реформує фіскальну службу за прикладом поліції

Данилюк реформує фіскальну службу за прикладом поліції

Укрінформ
Державна фіскальна служба реформуватиметься за прикладом поліції.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю Дзеркалу тижня.

«Ми проведемо реформу ДФС за прикладом реформи поліції. Основа всього - оновлення кадрів і залучення молодих і мотивованих людей. Ми далі скоротимо штат, впровадимо цілком прозорий відбір нових людей за відкритим конкурсом. При цьому зменшимо людський фактор, запровадивши нові IT-системи. Ліквідуємо податкову поліцію», - сказав він.

Данилюк також заявив, що має питання до фіскальної служби. «Ми вже затвердили основні вимоги до поліпшення роботи служби в нових KPI (Key Performance Indicators. - Ред.), що відображають очікування бізнесу. Зараз важливо їх чітко оцифрувати, щоб вони були стимулюючими для ДФС. Виконання КРІ й буде основною оцінкою діяльності ДФС», - заявив він.

За словами Данилюка, у планах міністерства - за рахунок поліпшення роботи ДФС вирішити питання з податковими надходженнями.

«Ми плануємо вирішити питання з податковими надходженнями за рахунок поліпшення роботи ДФС. Це означає не додатковий тиск на бізнес, а навпаки, вирішення проблем усередині самої ДФС, що допоможе збільшити дохідну частину», - зазначив міністр фінансів.

Крім того, він наголосив, що на сьогодні для нього пріоритетним є завершення переговорів з МВФ, а наступний пріоритет - реформування фіскальної служби і митниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-