Луценко наказав зламати схеми облгазів з видурювання грошей у людей

Луценко наказав зламати схеми облгазів з видурювання грошей у людей

Укрінформ
Так звані трубочисти, які працюють зараз в регіонах Україні під прикриттям облгазів, незаконно вимагають у людей хабарі за нібито чистку димарів, погрожуючи, у разі відмови давати гроші, відключенням газу.

Про це поінформував у п'ятницю ввечері на брифінгу в прокуратурі Херсонської області генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Недавно дізнався з подивом, що у нас (в Україні - ред.), виявляється, введена вже ліцензія на очистку димарів, причому цю ліцензію видають облгази. В результаті, родичі (працівників - ред.) облгазів стали трубочистами, ходять до простих людей по всій Україні і кажуть: "50 гривень, інакше відключимо газ". Звичайно, ніхто нічого не чистить, просто збирають хабарі", - розповів Луценко.

За його словами, подібні схеми, де у людей вимагають хабарі, існують також і в інших структурах. "Це існує по всій Україні, і завдання нових прокурорів, в тому числі в Херсонській області, - поламати ці схеми", - наголосив генеральний прокурор.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 1 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко представив у Херсоні призначеного ним нового прокурора Херсонської області Віталія Тригубенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-