В Укргазвидобуванні кажуть, що їм описали майно на 600 мільйонів

В Укргазвидобуванні кажуть, що їм описали майно на 600 мільйонів

Укрінформ
Через несплату ренти операторами спільної діяльності податкові органи описали майно ПАТ "Укргазвидобування" на 600 млн грн. При цьому, за умовами чинних договорів про спільну діяльність "Укргазвидобування" не відповідає за ведення операторами бухгалтерського та податкового обліку.

Про це заявили в прес-службі ПАТ.

"На адресу ПАТ "Укргазвидобування" від податкових органів надходять рішення про опис майна товариства, як учасника договорів про спільну діяльність, у зв’язку з наявністю податкового боргу у межах цих договорів. На сьогодні сума опису сягає майже 600 млн грн", - зазначають в Укргазвидобуванні.

При цьому, як наголошують в компанії, за умовами чинних договорів про спільну діяльність Укргазвидобування не відповідає за ведення бухгалтерського та податкового обліку оператора такої спільної діяльності, відтак не може впливати на сплату ним податкових зобов’язань.

"З метою мінімізації ризиків несплати податкових зобов’язань операторами СД Укргазвидобування неодноразово зверталось до податкових органів та операторів СД з клопотанням надати інформацію щодо сплати податків чи наявності боргу перед бюджетом. На жаль, УГВ не завжди отримувало відповіді на свої запити до податкових органів, а оператори СД надавали ПАТ "Укргазвидобування" довідки податкових органів про відсутність будь-якої заборгованості", - зазначають в Укргазвидобуванні.

"Ми фіксували невиконання операторами планів видобутку, порушення ними інвестиційних зобов'язань, але ми могли тільки здогадуватися про їхню дисциплінованість у сплаті податків. Розуміючи цей ризик, ми регулярно звертались до всіх операторів СД з вимогами усунути порушення умов договорів, здійснити всі необхідні платежі до бюджету. На жаль, про існування заборгованості у операторів СД перед бюджетом, які виникли протягом 2015-2016 років, ми можемо зробити висновки лише з уже наявного факту опису майна УГВ за їхніми боргами. Саме через відсутність належного контролю та асиметричний розподіл відповідальності за угодами ми подали до суду позови про розірвання всіх договорів СД", - заявила директор з правових питань ПАТ "Укргазвидобування" Олена Кобець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-