Прем’єр наказав розібратися із формулою на вугілля

Прем’єр наказав розібратися із формулою на вугілля

Оновлено
Укрінформ
Формула, за якою ціна на вугілля встановлюється з цін, встановлених у Роттердамському порту плюс транспортні витрати, є неприйнятною.

Про це на засіданні уряду сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я давав доручення розібратися із формулою на вугілля. Це питання належить до сфери роботи незалежного регулятора, але уряд не буде мовчки споглядати. Схема "Роттердам+" є неприйнятною. Позиція уряду буде публічною з цього питання», - сказав Прем’єр.

Він нагадав, що з сьогоднішнього дня був піднятий тариф на електричну енергію для промисловості.

«Це ми так розбудовуємо економіку, чи встановлюємо ціни, які можуть мати складні наслідки», - зазначив Гройсман.

Як зазначив на засіданні Кабінету міністрів України  міністр енергетики та вугільної примисловості Ігор Насалик, міністерство виступає проти формули на вугілля «Роттердам + транспорт» та підвищення цін на електроенергію для промисловості.

«Міністерство публічно виступило проти формули Роттердам+, оскільки це ускладнює формування прозорої ціни та ввезення дефіцитного антрацитового вугілля. Крім того, мені не подобається ціна 1,47 грн на електроенергію для промисловості», - сказав Насалик.

Водночас, він відзначив значне зростання споживання електроенергії в Україні.

«Йде ріст споживання електроенергії порівняно з минулим роком на рівні 10%, хочеться вірити, що це спричинене зростанням економіки», - зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-