Черниш запевняє, що є ціла низка безпечних перегонів для вугілля з Донбасу

Черниш запевняє, що є ціла низка безпечних перегонів для вугілля з Донбасу

Укрінформ
Займатися вантажними перевезеннями вугілля з тимчасово окупованих територій можна, але про пасажирські перевезення мова не йде.

Про це сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій та вимушено переміщених осіб Вадим Черниш під час спілкування з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми говоримо про вантажоперевезення, бо пасажирського зараз немає. Мова йде про перевезення вугілля, яке вкрай необхідно в ці часи спеки, коли всі включають кондиціонери", - зазначив він.

Водночас міністр підкреслив, що зарано говорити про повне відновлення перевезень через відсутність повної безпеки на тимчасово окупованих територіях. 

"Де є домовленість про посилений моніторинг з боку спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, можу сказати, що деякі ділянки відносно спокійні. Це Микитівка-Майорськ, Родакове в Луганській області. Там ціла низка перегонів, по яких можна постачати вугілля", - сказав Черниш.  

Варто зауважити, ряд ЗМІ повідомив із посиланням на Укрзалізницю, начебто вантажні залізничні перевезення через лінію розмежування військового конфлікту на Донбасі відновлені з 25 червня 2016 року.

Раніше керівництво енергохолдингу ДТЕК заявляло, що очікує на відновлення постачань вугілля марки А з окупованих районів Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-