У Нацкомісії запевняють, що електрика для підприємств здорожчала не через ДТЕК

У Нацкомісії запевняють, що електрика для підприємств здорожчала не через ДТЕК

Укрінформ
В НКРЕКП заявляють, що тарифи для промпідприємств довелося підвищити через розбіжність з планами Міненерго щодо виробітку електроенергії на АЕС 

Рішення про підвищення вартості електроенергії для промислових споживачів, яке було затверджене 24 червня на засіданні Національної комісії, яка здійснює державне регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), було зумовлене відхиленнями від планів Міністерства енергетики і вугільної промисловості щодо виробітку електроенергії атомними станціями України.

Про це під час енергетичного форуму в Києві заявив у коментарі кореспондентові Укрінформу керівник НКРЕКП Дмитро Вовк.

"Підвищення пов'язане з тим, що істотно змінилася структура виробітку електроенергії порівняно з початковим планом міністерства щодо виробітку АЕС на 10%. Усе це довелося заміщати іншими джерелами. Через це зросла ціна для промислового споживача", - сказав Вовк. 

Водночас він заперечує, що підвищення було пов'язане з вимогами великого монополіста у сфері теплоенергетики компанії ДТЕК.

"Це об'єктивна реальність", - наголосив керівник НКРЕКП.

Як повідомлялося, минулого тижня національний регулятор затвердив найвище підвищення тарифів на електроенергію за всю історію комісії: промислові споживачі 1-ї категорії отримали +10% до тарифу на електроенергію, споживачі 2-ї категорії - +8,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-