Нафтогаз у липні може відновити закупівлю газу в Росії - Коболєв

Нафтогаз у липні може відновити закупівлю газу в Росії - Коболєв

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» отримав можливість використати кредитні кошти від Європейського банку реконструкції і розвитку для закупівлі газу в Росії і нині веде переговори як з Газпромом, так і з європейськими компаніями.

Про це журналістам заявив глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Закупівля газу відновиться в липні. Це буде перша декада місяця. Ведемо переговори по обох напрямах, залежно від цінової пропозиції будемо вибирати. Ми почнемо закупівлю за власні кошти, оскільки кошти ЄБРР будуть доступні не раніше 20 липня. А після цього числа задіємо кошти від банку», - сказав Коболєв.

Він наголосив, що в ході останньої домовленості з ЄБРР вдалося дійти рішення, що частина коштів може бути використана на закупівлю газу з Росії.

«У частині закупівлі на східному кордоні механізм буде формалізовано до 20 липня», - зазначив глава Нафтогазу. 

Коболєв також додав, що було змінено механізм вибору постачальника газу за умовами ЄБРР.

«Цього року, з метою підвищення конкуренції, буде не тендер, а механізм попередньої кваліфікації. Будь-яка компанія, якщо вона встигла дійти до початку закупівлі, може брати участь. Але це може бути або біржова, або державна компанія. Просто приватна - не може», - додав глава Нафтогазу.

Він поки що не називає приблизні ціни на блакитне паливо ні з західного, ні зі східного кордону.

«Ми чекаємо формальної пропозиції ціни від Газпрому, але вже отримали індикацію ціни. На жаль, контракт Тимошенко не дає жодних гарантій, що Газпром нам газ реально поставить, і не підходить для роботи в нормальних ринкових умовах. Нам необхідно внести зміни в контракт», - розповів Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-