Суд заборонив Мінагрополітики знімати керівників держпідприємств - Кутовий

Суд заборонив Мінагрополітики знімати керівників держпідприємств - Кутовий

Укрінформ
Голосіївський районний суд ухвалив рішення, яким заборонив міністру аграрної політики звільняти керівників аграрних держпідприємств.

Про це очільник Мінагрополітики Тарас Кутовий розповів журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Голосіївський суд ухвалив рішення, згідно з яким я не маю права звільняти керівників аграрної ДП. Маємо на одному підприємстві керівника, дії котрого є злочинними, але суд не дозволяє таких керівників звільняти", - сказав Кутовий.

Варто зауважити, що при Міністерстві аграрної політики та продовольства України утворено Комісію з проведення конкурсного відбору керівників державних сільськогосподарських підприємств. Водночас наразі на сайті Мінагропроду у відповідному розділі немає жодного повідомлення про проведення конкурсів. 

У 2015 році було оголошено конкурси на заміщення посади керівника для близько 40 державних підприємств, зокрема, ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", ДП "Укрспирт", ДАК "Хліб України". Частина цих конкурсів не відбулася через відсутність претендентів, частина була оскаржена в судах. 

Раніше Мінагропрод заявляв про наміри до кінця 2016 року передати на приватизацію у Фонд державного майна України всі державні сільськогосподарські підприємства. За твердженням чиновників Мінагропроду, сьогодні ці активи приносять державі лише збитки. 

Урядова постанова №271 визначає передачу 62 аграрних об’єктів, а фактично, станом на березень 2016 року, Фонду держмайна було передано лише 10 таких об`єктів. 

За словами очільника ФДМУ Ігоря Білоуса, найбільша проблема - відсутність правовстановлюючих документів на нерухоме майно та земельні ділянки у таких підприємств. Це змушує Фонд відмовлятися від прийому таких об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-