Гройсман відніс закон про ринок електроенергії до першочергових

Гройсман відніс закон про ринок електроенергії до першочергових

Укрінформ
Закон про ринок електричної енергії та закон про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) є першочерговими для українського парламенту та української економіки, вони мають бути ухвалені вже восени.

Про це на Українській енергетичній конференції заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розраховуємо, що парламент ухвалить цей закон (про ринок електричної енергії. - Ред.) восени, ми вважаємо його одним з першочергових, так само, як і закон про незалежного регулятора. Ми працюємо з українським парламентом», - сказав Гройсман.

На його думку, НКРЕКП є достатньо незалежним органом, однак необхідно збільшити його незалежність.

«Регулятор у країні уже є, і він достатньо прозорий. Єдине, що нам потрібно, - реформувати законодавство для забезпечення його незалежності», - наголосив Гройсман.

У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайєтт зазначив, що Штати підтримують заплановані зміни щодо формування ринку газу.

«Ми позитивно сприйняли закон про ринок газу, але необхідно й надалі трансформувати енергетичний ринок. Новий закон про ринок електроенергії має бути прийнятий восени. США це підтримують», - сказав Пайєтт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-