У казначействі нагромадилося 160 млн гривень, не використаних Херсоном

У казначействі нагромадилося 160 млн гривень, не використаних Херсоном

Укрінформ
У Херсоні через неосвоєння міською владою бюджетних коштів нагромадилось на рахунках в казначействі близько 160 млн гривень.

Про це поінформував на сесії Херсонської міської ради голова постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики та дерегуляції міськради Андрій Дмитрієв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні (низький - ред.) процент освоєння бюджетних коштів, які вже забиті у нас в бюджеті (міста - ред.), які знаходяться у нас на залишку, і які ми не можемо нікуди витратити, крім як на дороги, ремонт житлового фонду і так далі, на які вони передбачені в бюджеті. Зокрема, по дорогах процент освоєння - 26%, по ремонту житлового фонду - на рівні там 3%. І як результат, склалась ситуація: через те, що не освоюються кошти, вже передбачені в бюджеті, на бюджетних рахунках у нас накопичилось на сьогодні десь 160 млн гривень. І ці гроші просто лежать на рахунках у казначействі, і абсолютно не працюють", - розповів Дмитрієв.

Як зазначив у виступі на сесії депутат міськради Артем Кияновський, очікується, що до кінця 2016 року таких непрацюючих бюджетних коштів міста Херсона на казначейських рахунках буде вже понад 200 млн гривень.

На сесії було повідомлено, що найближчим часом міська влада планує розглянути питання щодо можливого розмішення даних коштів на конкурсній основі на депозитних рахунках державних банків, що дало б можливість місту заробити додаткові кошти у вигляді процентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-