Казахстан рекомендує перевізникам з України оминати Росію

Казахстан рекомендує перевізникам з України оминати Росію

Укрінформ
Міністерство з інвестицій та розвитку Казахстану рекомендує перевізникам, які здійснюють міжнародні перевезення з території України на територію Казахстану, з 1 липня 2016 року організовувати доставку вантажів альтернативними маршрутами. 

Про це йдеться на сайті міністерства

"МІР РК рекомендує з 1 липня 2016 року перевізникам, які здійснюють міжнародні перевезення з території України на територію Республіки Казахстан, організовувати доставку вантажів за такими маршрутами:

- через Грузію, Азербайджан і по Каспію на Актау;

- через Туреччину, Іран, Туркменістан та Узбекистан", - йдеться у повідомленні. 

Наголошується, що наразі через поромний комплекс порту Актау щомісячно обробляється близько 500 вагонів і 1000 вантажівок. 

"З урахуванням очікуваних додаткових обсягів порт Актау має можливість перевалки додаткових вантажів, що прямують з України", - йдеться у повідомленні.

Міністерство з інвестицій та розвитку Казахстану нагадує, що згідно з Указом Президента РФ від 1 січня 2016 року "Про заходи з забезпечення економічної безпеки та національних інтересів РФ при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію РК через територію РФ" дія Договору про зону вільної торгівлі, підписаного в м. Санкт-Петербург 18 жовтня 2011 року між Російською Федерацією та Україною, припинена з моменту видання Указу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-