Державна перевірка знайшла на ДТЕК Ахметова низку порушень

Державна перевірка знайшла на ДТЕК Ахметова низку порушень

Укрінформ
Під час планової перевірки у ТОВ ДТЕК «Східенерго» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, виявила порушення трьох видів діяльності.

Про це йшлося під час засідання НКРЕКП у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час планової перевірки у ТОВ ДТЕК «Східенерго» виявлено порушення з трьох видів  діяльності: умов та правил здійснення підприємницької діяльності з виробництва електричної енергії, ліцензійних умов провадження господарської діяльності централізованого водопостачання та водовідведення та ліцензійних умов провадження господарської діяльності транспортування теплової енергії магістральним та місцевим тепломережам та постачання теплової енергії», - заявили під час засідання.

Зокрема, під час планової перевірки підприємства було встановлено, що інвестиційна програма на 2015 і 2016 роки на розгляд і схвалення комісії не подавалась. Водночас кошти, отримані в тарифі як виробничі інвестиції, акумулювалися на спеціальному рахунку для виконання інвестиційної програми.

Крім того, у рамках перевірки підприємства було визначено, що через провадження господарської діяльності, яка не належить до сфери діяльності природних монополій, підприємством було отримано збиток (від провадження інших видів діяльності) у розмірі 13 млн 624 тис.

НКРЕКП прийняла рішення, яким зобов'язала подати в місячний термін на схвалення Комісії інвестиційну програму на 2016 рік, а також накласти штраф у розмірі 34 тис. грн за порушення ліцензійних умов транспортування та ліцензійних умов з постачання теплової енергії.

ДТЕК – найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-